Danes obeležujemo Veseli dan prostovoljstva, ki se odvija znotraj Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki ga vsako leto organizira Slovenska filantropija.

Letos pa žal že drugo leto zapored ne poteka na običajen način, ko smo se razne organizacije in društva, ki vključujemo prostovoljce in prostovoljke, predstavljale na stojnicah v centru Ljubljane, pač pa so na Slovenski filantropiji tako kot lani zbrali razne prostovoljske zgodbe v posebno izdajo časopisa, letošnja izdaja časopisa nosi naziv SKOZINSKOZ FILANTROP.

Ponosni smo, da je v njem objavljen intervju tudi z našo prostovoljko Lano Kokol, ki že drugo leto zapored izvaja preventivni program »Mladinske delavnice« po osnovnih šolah v ljubljanski regiji. O prostovoljskem delu pri nas je med drugim povedala:

»Zame je bistvo v tem, da učencem damo priložnost za pogovor o pomembnih temah, o katerih se mogoče v drugih okoljih, kot sta na primer dom ali šola, ne morejo pogovarjati, ker za to ni časa ali prostora.«

Da se od mladostnic in mladostnikov lahko veliko novega naučimo in da nas lahko delo z njimi po svoje bogati, je potrdila tudi Lana:

»Res se dosti naučim od njih, kar je tudi dodana vrednost mojemu izobraževanju.«

V nacionalnem tednu prostovoljstva se tako iskreno zahvaljujemo in hkrati čestitamo vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so predani svojemu delu, ki ga opravljajo z vsem srcem!

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');