Kako si? je enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja (10. oktober) organizira Društvo študentov psihologije Slovenije. Vsako leto se izbere osrednja tema projekta, na katero se navezujejo vsi dogodki in aktivnosti. Osrednja tema je tema, za katero menijo, da bi z njeno predstavitvijo lahko pripomogli k večjemu duševnemu zdravju v splošni populaciji.

Naslov letošnjega projekta je Kako si? iƧPOLnjeno. Cilj projekta je z vidika duševnega zdravja osvetliti temi spolnosti in spola.

V okviru tematike se želijo dotakniti socioseksualnosti, spolnosti v razmerjih in njenih pozitivnih učinkov, vprašanja spolne identitete in spolne usmerjenosti ter drugih zanimivih tem s tega področja v obliki predavanj, okroglih miz, čajank, filmskih večerov in delavnic.

 

S projektom želijo ljudi ozavestiti o duševnih težavah, ki se navezujejo na obe temi, jih opolnomočiti za spoprijemanje s težavami in s tem povečati njihovo psihično blagostanje ter sposobnosti za prostovoljno spreminjanje vedenja in reševanje problemov, s katerimi se srečujemo vsak dan.

 

LEPO VABLJENI, DA SE UDELEŽITE DOGODKOV!

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');