Evalvacija programa

Načrtujemo izvajanje notranje evalvacije programa in sicer s pomočjo naslednjih tehnik:

– Vprašalnik za prostovoljce (izvajalce).
– Vprašalnik za udeležence (mladostnike).
– Vprašalnik za osebje (medicinske sestre).
– Supervizija in srečanja koordinacijskega tima.
– Občasni obiski na terenu.

Neposredni izvajalci programa (prostovoljci) bodo organizirani kot tim. Mentor izvedbe programa bo sodelavec društva. Supervizijo izvedbe programa bo, kot zunanji supervizor, v bolnišnici vodil psiholog Pediatrične klinike.

Indikator, na podlagi katerega je možno preverjati učinkovitost programa je samoocena uporabnikov o koristnosti udeležbe v programu, ki temelji na oceni doživljanja svojega psihosocialnega stanja ter pripravljenosti, da to stanje doživlja kot izziv in priložnost za svojo nadaljnjo rast in razvoj. To bo ocenjevalo tudi osebje Pediatrične klinike, zlasti še v kontekstu prispevka k hitrejšemu okrevanju uporabnikov. Indikator je tudi kvaliteta življenja uporabnikov v času hospitalizacije ter mnenje medicinskega osebja o pridobitvah za svoje delo v bolnišnici na osnovi sodelovanja v programu. Še zlasti je pomembna ocena strokovnih sodelavcev na Pediatrični kliniki, ki spremljajo izvedbo programa.

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');