Tudi letošnje šolsko 2019/20 smo začeli s kampanijo “Naša šola – varna šola”. Cilj projekta je preprečevanje medvrstniškega nasilja. To želimo doseči s pomočjo spodbujanja in krepitve pozitivnih oblik vedenja učenk in učencev ter spodbujanja razvoja kulture medsebojnih odnosov in klime na šoli, ki je v skladu s pozitivnimi vrednotami naše družbe. Mladostniki in mladostnice bodo imeli možnost zapisati lastno zaobljubo, kaj bodo v tem šolskem letu naredili, da bodo prispevali k temu, da se bodo na šoli dobro in varno počutili.

Izbrali smo nekaj zaobljub, ki so jih učenke in učenci zapisali v lanskem šolskem letu 2018/19:

“Če bo moj prijatelj slabe volje ali ne bo nekaj razumel, mu bom pomagal in ga podpiral.”

“Spoštujem vse rase in verske pripadnosti. Mlajših ne žalim in ponižujem. Ljudem, ki nečesa ne zmorejo, ponudim pomoč.”

“Branila bom vse šibkejše, ne glede na to ali so moji prijatelji ali ne in vsakomur bom dala drugo priložnost.”

“Pripravljena sem vključiti vsakega v skupnost razreda, da se ne bo noben(a) počutil(a) izločeno.”

“Spodbujati svoje prijatelje ter prinašati veselje v šolo ter svoje prijatelje in znance potolažiti zaradi kakšnih dogodkov.”

Razredniki in razredničarke ter ostali šolski delavci in delavke, ki bi želeli razglednice in plakate za svoje razrede: še vedno nas lahko kontaktirate, material je še na voljo. Po pošti vam ga pošljemo na naše stroške.

Več o kampanji “Naša šola – varna šola” – TUKAJ!

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');