Projekt »Znanje je najboljša zaščita!«

Namen in cilj projekta:

Cilj projekta je opremljanje uporabnikov z ustreznimi informacijami v zvezi s spolno prenosljivimi boleznimi, vključno z virusom HIV, z namenom preprečevanja širjenja spolno prenosljivih bolezni med najstniki zgodnje adolescentske starosti.

Metoda in način implementacije:

Oblikovali smo plakat s ključnim sporočilom »Znanje je najboljša zaščita!«, ki smo ga razdelili vsem OŠ, na katerih smo izvajali projekt »Mladinske delavnice« v šolskem  letu 2017/18 in 2018/19. Obenem smo razdelili zloženke z informativno-preventivnimi vsebinami na temo spolno prenosljivih bolezni, vključno z virusom HIV (ta je bil oblikovan v sodelovanju z NIJZ) vsem uporabnikom, ki so obiskovali projekt »Mladinske delavnice« v teh šolskih letih. Zloženke so razdelili prostovoljci, izvajalci preventivnega projekta »Mladinske delavnice«. Sama razdelitev je bila opravljena po izvedbi izkustvene delavnice z uporabniki na temo »O varni spolnosti«, na katerih so bile obravnavane vsebine, ki so vezane na spolno prenosljive bolezni, vključno z virusom HIV ter načini preprečevanja širjenja le-teh.

Rezultati: 

V šolskem letu 2017/18 je bilo v projekt vključenih 40 OŠ po Sloveniji. Razdeljenih je bilo cca. 2.400 zloženk. Podatki za šolsko leto 2018/19 še niso obdelani.

Kvalitativno analizo rezultatov, posebno za projekt »Znanje je najboljša zaščita!«, nismo delali ločeno, temveč v okviru projekta »Mladinske delavnice« (glej evalvacijsko poročilo šol. leto 2017/18, http://dpd.splet.arnes.si/files/2019/07/Evalvacijsko_porocilo_2017-18-%E2%80%93-spletna-stran.pdf, str. 67 in 68).

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');