๐—ฃ๐—ฅ๐—œ๐—๐—”๐—ฉ๐—ก๐—œ๐—–๐—”

๐—ž๐——๐—ข?
Vabljeni ลกtudenti_ke ter vsi mladi do 30. leta starosti, ki vas veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni z nami sodelovati celo ลกolsko leto 2022/23.

๐—ž๐—”๐—?
Izvajanje preventivnih โ€œMladinskih delavnicโ€ v 8-ih in 9-ih razredih Oล . Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, prepreฤevanje tveganih in riziฤnih vedenj ter opremljanje mladostnikov s ลกtevilnimi koristnimi znanji in socialnimi veลกฤinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega ลพivljenjskega sloga.

๐—ž๐—๐—˜?
Delavnice se bodo izvajale v: Ljubljani, Medvodah, Domลพalah, Ajdovลกฤini, Kopru, Celju, Kranju, Novem mestu, Ptuju, Ormoลพu…

๐—ญ๐—”๐—ž๐—”๐—?
Poleg tega, da delaลก za dobrobit mladostnikov in poslediฤno naลกe druลพbe nasploh, pridobiลก veliko tudi zase:
โ€“ ogromno novih izkuลกenj s podroฤja preventive,
โ€“ kompetenc vodenja skupine,
โ€“ dela z mladostniki ter
โ€“ ลกtevilne druge profesionalne kompetence.
โ€“ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐—ท๐—บ๐—ฒลก ๐—ฝ๐—ผ๐˜๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—น๐—ผ, ๐—ฑ๐—ฎ ๐˜€๐—ถ ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—น/๐—ฎ ๐—ถ๐—ปลก๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ธ๐˜๐—ผ๐—ฟ/๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ โ€œ๐— ๐—น๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ต ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜ƒ๐—ป๐—ถ๐—ฐโ€, kar je prepoznana referenca pri iskanju (prve) zaposlitve. Seveda pa so tu ลกe nova poznanstva, prijateljstva in veliko izkuลกenj za osebno rast in razvoj.

Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno zaฤetno brezplaฤno usposabljanje, ki bo potekalo:
โ€“ย ๐—ป๐—ฎ ๐—ฃ๐˜๐˜‚๐—ท๐˜‚: 10.-16.1๐Ÿฌ.๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ2
(za vse tiste, ki bi ลพeleli delati na Ptuju, v Ormoลพu in Celju)
โ€“ย ๐˜ƒ ๐—Ÿ๐—ท๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ถ: ๐Ÿฎ4.-30.๐Ÿญ๐Ÿฌ.๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ2

Informativni sestanki bodo v Ljubljani:
– ฤetrtek, 6.10. ob 15h
– sreda, 12.10. ob 17h
– ฤetrtek, 13.10. ob 11h
– torek, 18.10. ob 16.30h

๐—œ๐—ก๐—™๐—ข๐—ฅ๐— ๐—”๐—ง๐—œ๐—ฉ๐—ก๐—œ ๐—ฆ๐—˜๐—ฆ๐—ง๐—”๐—ก๐—˜๐—ž ๐—ฏ๐—ผ ๐˜ƒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ต ๐—ป๐—ฎลก๐—ฒ๐—ด๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚ลก๐˜๐˜ƒ๐—ฎ (๐——๐—ฟ๐˜‚ลก๐˜๐˜ƒ๐—ฎ ๐˜‡๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ป๐—ผ ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ผ) ๐—ป๐—ฎ ๐—ง๐—ฟลพ๐—ฎลก๐—ธ๐—ถ ๐Ÿฎ ๐˜ƒ ๐—Ÿ๐—ท๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ถ (stara Tobaฤna โ€“ 1. nadstropje). Na sestanku bo moลพno dobiti dodatne informacije o vsebini ter naฤinu izvedbe prostovoljskega dela.

๐—ญ๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ผ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ท๐—ธ๐—ฒ/-๐—ฐ๐—ถ ๐—ถ๐˜‡๐—ฝ๐—ผ๐—น๐—ป๐—ถ๐˜๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฎ๐˜ƒ๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐—ผ

Za dodatna vpraลกanja in informacije pokliฤite na ๐Ÿฌ๐Ÿญ/๐Ÿฐ๐Ÿฎ๐Ÿฒ ๐Ÿต๐Ÿฑ ๐Ÿฒ๐Ÿญ ali po e-poลกti: drustvopd.delo@amis.net

๐—ฆ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐—ท๐—บ๐—ถ ๐—ป๐—ผ๐˜ƒ ๐—ถ๐˜‡๐˜‡๐—ถ๐˜ƒ โ€“ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚ลพ๐—ถ ๐˜€๐—ฒ!ย ๐Ÿ™‚

Preventivni program โ€œMladinske delavniceโ€ sofinancirajo:
Ministrstvo za delo, druลพino, socialne zadeve in enake moลพnosti RS,
Ministrstvo za zdravje RS,
Mestna obฤina Ljubljana
ter drugi sofinancerji na lokalni ravni.