V soboto, 10.aprila smo izvedli spletno delavnico O čustvih, ki je potekala v okviru vseslovenske akcije Dan za spremembe: PREMAGAJMO OSAMLJENOST, ki jo je organizirala Slovenska filantropija.
Na delavnici se je skupaj zbralo 17 mladostnikov iz različnih koncev Slovenije, starih med 15 in 19 let. Skupaj smo skozi različne socialne igre razmišljali o naših čustvih in občutkih, ki smo jih v zadnjem obdobju najpogosteje doživljali. Na delavnici smo se pogovarjali tudi o tem, kako prepoznavati lastna čustva in čustva drugih ter zakaj je to sploh pomembno.
Mladostniki so izrazili predvsem kritični pogled do načinov vzpostavljena in ohranjanja medsebojnih odnosov s svojimi sovrstniki. Izpostavili so, da čutijo površinskost medsebojnih odnosov – da komunikacija poteka predvsem preko SMS sporočil, chata, družbenih omrežij. Med drugim pogrešajo tudi pristni in poglobljeni odnos s svojimi prijatelji in hkrati pogrešajo občutek, da v ozadju vprašanja »Kako si pa ti?« leži resnično zanimanje in poslušanje. Tekom delavnice smo iskali tudi možne rešitve, ki bi premostili ovire pri izražanju čustev drugim, kjer so mladostniki imeli polno zanimivih idej in izvirnih načinov za doseganje tovrstnega cilja.

Tako lahko rečemo, da je akcija Premagajmo osamljenost uspela! Delavnico smo zapustili v prijetnem vzdušju in naše kolo čustev opremili s pozitivnimi mislimi in lepimi željami, ki so nam polepšale dan in skupaj smo, vsaj za ta dan,  premagali osamljenost! 😊

Za konec pa še nekaj odzivov z delavnice s strani naših udeležencev:
»Delavnica je bila super in z veseljem bi jo še kdaj ponovila.«
»Rada bi se vam zahvalila za organiziranje tako dobre delavnice. Bilo mi je v veselje sodelovati na njej :).«
»Hvala za tako čudovito delavnico danes. 🙂 Je prav popestrila cel dan!«
»Hvala vam za zelo prijetno delavnico. Zares je bilo super!«

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');