Izvajanje programa »Mladinske delavnice« (MD) smo tekom šolskega leta 2019/2020 v obdobju pandemije prilagodili aktualnim razmeram in ga prvič premestili v virtualni svet.
»Mladinske delavnice« na daljavo so potekale v obdobju od druge polovice marca do maja 2020. Kljub izrednim okoliščinam, nenadnim spremembam in prilagajanju novim zahtevam Vlade RS, smo na društvo z intenzivnim delom in tesnim sodelovanjem s šolami uspeli program MD prilagoditi ter obdržati 540 uporabnikov. Zaradi visoke zainteresiranosti po sodelovanju v tem času, tako mladostnikov kot prostovoljcev, smo omogočili izvajanje virtualnih MD enkrat tedensko.
Mladostnikom je bila v tem obdobju ponujena psihološka podpora in pomoč, kar se je na koncu izkazalo kot uspešna poteza. Mladostniki so v tem času med drugim dobili priložnost, da vsaj delno nadoknadijo pomanjkanje možnosti kontakta s skupino svojih sovrstnikov ter imajo možnost, da skozi pogovor podelijo svoje stiske in nevšečnosti, ki so jih zaradi aktualnih razmer imeli.

Kot nam poročajo naši uporabniki, so virtualne mladinske delavnice bile za njih dragocena izkušnja, saj jim je bilo omogočen kontakt s svojo vrstniško skupino iz razreda, hkrati pa so imeli priložnost se skupaj s sošolci pogovarjati in deliti svoje občutke, ki so jih doživljali zaradi posledic epidemije. Nam pa je to bilo sporočilo o uspešno doseženem cilju, da v tem času zmanjšamo občutek socialne izoliranosti pri mladostnikih.
Na koncu pa še nekaj utrinkov izjav mladostnikov, ki so odgovarjali na vprašanje, kaj je bilo za njih najbolj dragoceno, kar so odnesli od virtualnih »Mladinskih delavnic«:
»Da sem se bolje sporazumevala s prijatelji.«, »Da smo se pogovarjali o stvareh, ki se jih nikjer drugje ne.«, »To, da sem lahko zanimivo preživljala prosti čas.«, »Največ sem odnesla o odnosih med ljudmi in počutju ter čustvih.«…

Več podrobnosti o izvedbi projekta virtualnih »Mladinskih delavnic«, si lahko preberete v Evalvacijskem poročilu o izvedbi projekta »Mladinske delavnice« v šolskem letu 2019/20.


Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');