Vabljeni študentje in študentke ter ostali mladi do 30 leta starosti, ki jih veseli delo z mladostniki/cami starimi 13-15 let in bi bili pripravljeni z nami sodelovati celo šolsko leto 2020/21 (nov – jun).

Prostovoljsko delo zajema izvajanje preventivnih “Mladinskih delavnic” v 8-ih in 9-ih razredih OŠ. Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih in rizičnih vedenj ter opremljanje mladostnikov s številnimi koristnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga.

Delavnice se bodo izvajale v: Ljubljani, Medvodah, Domžalah, Kranju, Škofji Loki, Naklem, Ajdovščini, Kopru, Celju, Slovenski Bistrici, Ormožu ter na Ptuju. Tako iščemo prostovoljke in prostovoljce za kontinuirano izvajanje delavnic v določenem kraju.

Koristi, ki jih mladi, pri opravljanju tovrstnega prostovoljskega dela, lahko pridobijo zase so: ogromno novih izkušenj in znanj s področja preventive; kompetence vodenja skupine, dela z mladostniki ter številne druge profesionalne kompetence; prejem potrdila o izobraževanju, da so postali inštruktor/ica “Mladinskih delavnic”, kar je prepoznana referenca (na področju šolstva in socialnega varstva) pri iskanju (prve) zaposlitve; seveda pa so tu še nova poznanstva, prijateljstva in veliko izkušenj tudi za osebno rast in razvoj.

Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno začetno brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo:

na Ptuju: 9.-15.10.2020 in v Ljubljani: 21.-27.10.2020.

Prijavnico za sodelovanje najdete na naši spletni strani TUKAJ! Za več info nas lahko pokličete na tel. številko 01 426 95 60 ali 01 426 95 61.

Več o kriterijih in pogojih prostovoljskega dela najdete TUKAJ!

Sprejmi nov izziv – prijavi se!

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');