Tudi na Društvu za preventivno delo smo se morali prilagoditi trenutnim razmeram, ki so povezane z razglašeno pandemijo novega koronavirusa. Zaradi, v sredini meseca marca, sprejetih ukrepov, v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s COVID 19, ko so vse šole po državi zaprle svoja vrata, tudi našega preventivnega programa “Mladinske delavnice” žal nismo mogli več izvajati neposredno na osnovnih šolah. Tako smo stopili v stik z osnovnimi šolami, kjer tudi sicer izvajamo naš preventivni program “Mladinske delavnice” ter jim ponudili možnost izvedbe t. i. virtualnih “Mladinskih delavnic”, ki bi se izvajale za učence 8-ih in 9-ih razredov preko video konferenc.
Skozi vodene debate preko spleta smo želeli ublažiti stisko najstnikov in najstnic, ki se še vedno nahajajo v socialni izolaciji, stran od sovrstnikov in prikrajšani za razne aktivnosti, ki bi jih sicer počeli v prostem času in jim na ta način omogočiti prostor, kjer lahko podelijo svoja občutja, stiske, se sprostijo, razvedrijo in nenazadnje zabavjo. Na ta način smo želeli in še vedno želimo posredno pomagati tudi staršem, ki imajo tudi sami verjetno v tem času precej stisk in težav pri soočanju z izzivi, ki jih aktualna situacija nosi s seboj.

V veliko zadovoljstvo nam je, da smo v mesecu aprilu na ta način, preko video konferenc, uspeli nadaljevati z izvedbo našega preventivnega programa “Mladinske delavnice”. Tako smo program izvajali na 19-ih osnovnih šolah v Ljubljani, Medvodah, Kranju, Celju, Ormožu ter na Ptuju, skupaj smo izvedli kar 82 virtualnih delavnic v katere je bilo vključenih 347 uporabnikov!
Velika zahvala gre vsem mentoricam in mentorjem ter prostovoljkam in prostovoljcem, ki so program pomagali realizirati tudi v teh zahtevnih razmerah ter seveda tudi vsem osnovnim šolam, ki so v naših delavnicah prepoznale korist za svoje učenke in učence.


V tem pozitivnem duhu nadaljujemo z izvajanjem virtualnih “Mladinskih delavnic” tudi v mesecu maju.

Dostopnost
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(\'js\', new Date()); gtag(\'config\', \'UA-7082982-8\');